Over ons

De Likkepot dat is Yvonne Drewel, maar wel met de hulp van man en kinderen. Want de een plukt het fruit, de ander houdt de 'jamboekhouding' bij, weer een ander heeft de website opgezet en ik sta achter het fornuis en maak al die heerlijke jams. Met elkaar denken we na over nieuwe recepten en proberen we ze uit om te kijken of ze echt zo lekker zijn als we dachten dat ze zouden zijn...

Soms vragen mensen me hoe ik er toe kwam om 'in de jam' te gaan. Tja, hoe gaat dat... Je hebt een grote tuin, plant wat fruitstruiken en fruitbomen en slaat aan het jam maken. Eerst een paar potjes, maar na een aantal jaren heb je zo'n grote oogst dat je al die jam niet zelf meer op krijgt. Van daaruit is het idee ontstaan om de jam in een kraampje aan de weg te verkopen.

In 2010 heb ik samen met mijn zus op de Herdersfair in Balloo gestaan, waar ik een hoekje van haar kraam mocht gebruiken om mijn jam uit te stallen. Dat was ook het jaar waarin de 'Appel/notentaart in een potje' werd ontwikkeld.

Het jaar erop heb ik zelf een kraam gehuurd en speciaal voor deze fair is de stoere 'Herderjam' gemaakt. Datzelfde jaar stonden we ook met een kraam op de Dickens Day in Beerta. Bij kerst hoort glühwein, dus werd de 'Kerstjam' met glühwein bedacht. En op vakantie in Schotland vond ik een boekje met het recept van een heerlijke lemon curd, welke we in ons assortiment hebben opgenomen.

Hoewel we al meer dan vijftig soorten jam verkopen, blijft het leuk om nieuwe recepten te bedenken. De kans is dus groot dat er nog nieuwe soorten bij komen. Bij elke fair laten we een paar bijzondere soorten proeven, dus kom langs en laat u verrassen...